Reklamy

CUKINIA PIECZONA Z SEREM FETA

6 List

To danie jest przede wszystkim ładne i oryginalne. Oczywiście jest też bardzo smaczne, bo czy pieczona, delikatna cukinia z serem i ziołami może nie smakować? :)

Bardzo polecam na przekąskę albo lekką kolację.

cukinia-serowa, pannakota.pl

*przepis*

cukinia

trochę sera feta,  jak najtwardszego.

zioła

oliwa z oliwek

***

Cukinię nacinamy wzdłuż, tworząc plastry grubości ok o,5- 1 cm. Nie przecinamy całkiem, robimy takie kieszonki na ser. Cukinii nie obieramy.

Gotujemy cukinię ok 5 min. w osolonej wodzie. Studzimy.

Do kieszonek wkładamy plastry twardego sera feta. Skrapiamy całość oliwą, posypujemy ziołami. Zawijamy w folię i pieczemy w 210C aż do zarumienienia, ok 30 min lub dłużej- trzeba sprawdzać, czy już jest gotowa, można potem rozerwać folię, aby cukinia się przypiekła. Najlepiej to danie wyjdzie na grillu, ale jest zima, nie ma grilla, a są piekarniki ;)

Danie to można oczywiście udoskonalać, podawać np z suszonymi pomidorami, oliwkami, kaparami itp!

cukinia-serowa, pannakota.pl

Smacznego!

Reklamy

komentarze 2 to “CUKINIA PIECZONA Z SEREM FETA”

  1. Ania Listopad 6, 2012 @ 11:37 pm #

    Rzeczywiście wygląda świetnie :)

    • pannakota Listopad 6, 2012 @ 11:46 pm #

      :)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: