Reklamy

MUS BRZOSKWINIOWY

6 Sty

To kolejny bardzo prościutki deser, który robi się w chwilę. Pozostało mi kilka kawałków brzoskwiń w puszcze i nie wiedziałam ,do czego je wykorzystać, znalazłam taki oto przepis w mojej nowej książce „Słodka Kuchnia Polska”. Mi osobiście bardzo smakuje taki mus brzoskwiniowy, może być też świetnym dodatkiem np do lodów. Polecam!

*przepis*

8 kawałków brzoskwiń z puszki

łyżka płynnego miodu

pół łyżeczki imbiru w proszku

sok z całej cytryny przecedzony przez sitko

***

Miksujemy odcedzone z zalewy brzoskwinie, dodajemy miód i imbir i sok cytrynowy. Gotowe! Mi bardziej smakuje ten deser po schłodzeniu w lodówce.


Smacznego!

Reklamy

Komentarzy 5 to “MUS BRZOSKWINIOWY”

  1. Escapade Gourmande Styczeń 6, 2011 @ 3:08 pm #

    Jaka ciekawa brzoskwiniowa propozycja. Brzoskwinie i imbir…jeszcze nie próbowałam takiego połączenia, ale domyślam się, że będzie pyszne! Bardzo fajny, zdrowy deser lub koktajl na śniadanko :) Pozdrawiam serdecznie :)

  2. chantel Styczeń 6, 2011 @ 4:27 pm #

    wygląda bardzo zachęcająco

  3. flusso Styczeń 6, 2011 @ 4:55 pm #

    Jaki piękny kolor :) Smaku jestem bardzo ciekawa!

  4. kasiaaaa24 Styczeń 6, 2011 @ 9:24 pm #

    Wygląda świetnie! Bardzo fajny deserek :)

Trackbacks/Pingbacks

  1. NALEŚNIKI MAROKAŃSKIE Z MUSEM BRZOSKWINIOWYM « Pannakota – przepisy kulinarne na pyszne dania i desery - Wrzesień 30, 2012

    […] zdjęciu naleśniki z musem brzoskwiniowym – bardzo go lubię.  Robiłam też do nich klasyczne nadzienie z białego sera na słodko- […]

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: