Reklamy

ŁOSOŚ PIECZONY W FOLII NA SZPINAKU

4 Gru

Bardzo pyszny łosoś i pyszny szpinak, czego chcieć więcej. Najwięcej czasu zajmuje przygotowanie szpinaku, całe kilka minut ;) + oczekiwanie przy piekarniku na gotową potrawę oczywiście :)

To jest w zasadzie ten sam przepis, co łosoś pieczony w folii, tylko tym razem leży sobie na szpinaku.

*szpinak*

szpinak. Jedna mrożonka 500 g lub świeży w liściach

śmietana bądź jogurt- opakowanie 200 g

cebula

łyżka mąki

1 ząbek czosnku

tymianek

ew. inne zioła, np prowansalskie

sól, pieprz

*

Podsmażamy pokrojoną drobno cebulę. Szpinak zagotowujemy, dodajemy cebulę, przyprawy, czosnek przeciśnięty przez praskę.  Mieszamy i chwilę gotujemy. Mieszamy śmietanę z łyżką mąki i dodajemy do szpinaku, gotujemy chwilę. Dodajemy jajko  i gotujemy jeszcze chwilę.

*

Łososia solimy, dodajemy pieprzu. Kładziemy szpinak na folii a na to doprawionego łososia, zawijamy i pieczemy 20 minut w 210C .


łosoś na szpinaku w folii, pannakota.pl

Smacznego!

swiateczne-przygotowania

Reklamy

Jedna odpowiedź to “ŁOSOŚ PIECZONY W FOLII NA SZPINAKU”

Trackbacks/Pingbacks

  1. ŁOSOŚ PIECZONY W FOLII « Pannakota - Grudzień 4, 2007

    […] tutaj jest wersja łososia w folii na […]

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: