Reklamy

KLUSKI ŚLĄSKIE Z PESTO

23 Paźdź

To taki wynalazek (albo Ameryka w konserwach…). Chyba trochę jak gnocchi wyszły.

Akurat były ugotowane ziemniaki i resztka pesto. No i mąka ziemniaczana.

***przepis***

ziemniaki

mąka ziemniaczana

jajko w opcji

pesto w opcji

sól


***

Ugotowane ziemniaki przepuszczamy przez praskę.

Dodaję 1/4 objętości ziemniaków mąki ziemniaczanej. Czyli dzielę ziemniaki w misce na 4 części, wyjmuję 1 część i zamiast niej sypię mąkę ziemniaczaną.

Ugniatam, można dodać jajko.

No i tutaj dodałam trochę pesto.

Dosalamy do smaku, jeśli to konieczne.

Formujemy kuleczki i wrzucamy na osolony wrzątek. W kluskach śląskich robi się dziurkę, żeby sos mógł się w niej zatrzymywać

Gotujemy jeszcze chwilę po wypłynięciu na wierzch.


Reklamy

komentarze 2 to “KLUSKI ŚLĄSKIE Z PESTO”

  1. Inka Lipiec 13, 2012 @ 6:57 am #

    kuchnia fusion :))) Miło, bardzo smacznie … mmm… rozmarzyłam się … Pozdrawiam!

Trackbacks/Pingbacks

  1. KLUSKI ŚLĄSKIE « Pannakota - Styczeń 7, 2009

    […] kluski śląskie z pesto […]

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: