Reklamy

SMAŻONY CAMEMBERT

10 Paźdź

Wychodzimy demontować lwa. Musi więc być coś bardzo szybkiego.

***camembert***

jajko
sól,pieprz
bułka tarta
mąka
*

Idę do sklepu i kupuję camemberta.

Obtaczam w jajku (z dodatkiem soli i pieprzu)

Obtaczam w panierce: bułka tarta wymieszana z mąką (na oko, np pół na pół), z dodatkiem przypraw różnych, prowansalskich, soli i pieprzu.

Smażę na patelni pod przykryciem aż się zarumieni panierka.

Obsmażam też boczki camemberta.

Podaję oczywiście z żurawiną.

Smacznego! 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: