About these ads

FILET Z PSTRĄGA SMAŻONY NA PATELNI

30 sie

Oczywiście najfajniej by było mieć grill, ale nie mam ;) Więc kupiłam filety z pstrąga, bez skóry i zrobiłam taką najpopularniejszą, najprostszą metodą. Wyszło bardzo dobre, szybkie  danie. Klasik, jak to smażona ryba, nic wielkiego, ale jak zawsze dobrze działa, i smakuje!

Pstrąga możemy podawać do zwykłego obiadu, albo jako mila odmiana od karpia, na przykład na święta Bożego Narodzenia – wtedy oczywiście musimy go ładnie podać, ale smak pozostaje niezmiennie wyborny :)

filet z pstrąga smażony na patelni, pannakota.pl

 

*przepis*

2 filety z pstrąga, bez skóry

cytryna

sól, pieprz

świeży koperek

4 łyżki masła

1 łyżka oleju (ja używam rzepakowego)

2 łyżki mąki

***

Filety solimy, posypujemy pieprzem, skrapiamy cytryną, posypujemy świeżym koperkiem i zostawiamy na 30 min. (ja nie zostawiłam tym razem, bo nie miałam czasu ;) Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju z masłem.

filet z pstrąga smażony na patelni, pannakota.pl

Smacznego!

About these ads

Odpowiedzi: 10 to “FILET Z PSTRĄGA SMAŻONY NA PATELNI”

  1. 280954 Grudzień 24, 2011 @ 3:36 am #

    No ale tę serwetkę to mogłaś wyprasować !

  2. pannakota Grudzień 24, 2011 @ 10:07 am #

    :D No ale specjalnie taka pognieciona, taki przaśny klimat ;)

  3. Piotr Parcheta Październik 7, 2012 @ 2:20 pm #

    Pstrąg wyśmienity na taką rybkę miałem smaka prosto szybko SMACZNIE a z serwetką to 280954 się wygłupił

  4. life-is-life Luty 13, 2013 @ 4:21 pm #

    Wyszedł pyszny. Dzięki za przepis. ;)

    • pannakota Luty 13, 2013 @ 6:25 pm #

      Cieszę się bardzo! :) pozdrawiam

  5. Jarek Sierpień 1, 2013 @ 5:44 pm #

    a ja właśnie przyprawiłem, jak zaleciłaś i czekam, aż przejdzie, w sumie nie mogę się już doczekać, ale perwersyjnie odkładam chwilę wielkiego, smakowego wzruszenia :P jak zjem, to się podzielę wrażeniami :)

  6. Jarek Sierpień 1, 2013 @ 10:26 pm #

    już zjadłem :) rewelacja!!! przepyszne!!! dziękuję za przepis :)

    • pannakota Sierpień 4, 2013 @ 9:35 am #

      Wspaniale, że przepis pomocny, smacznego! :)

  7. Jarek Wrzesień 3, 2013 @ 2:01 pm #

    witam :) dzisiaj udało mi się kupić filet z karpia, pstrąga nie było, obaczymy jak wyjdzie, użyję tego samego przepisu co do pstrąga! pozdr

  8. mojamalakuchnia.wordpress.com Wrzesień 16, 2013 @ 6:03 pm #

    Lekka ryba zawsze smaczna. :)

Dodaj komentarz

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

WordPress.com Logo

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Twitter picture

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

Follow

Otrzymuj każdy nowy wpis na swoją skrzynkę e-mail.

Join 246 other followers

%d bloggers like this: